Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Απαιτώντας περισσότερο αίμα από μια κατεστραμμένη χώρα


Γιατί επιμένουν και γιατί τώρα
του system failure
Οι τελευταίες διαπραγματεύσεις μεταξύ των αξιωματούχων της Ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας στο Παρίσι κατέληξαν, εν μέρει, σε αδιέξοδο, ή αυτή ήταν τουλάχιστον η εικόνα που ήθελαν... να περάσουν τα συστημικά μίντια στην Ελλάδα.
Η σκληρή στάση της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα, με το ΔΝΤ να παίζει πάλι το ρόλο του πιο σκληρού, έχει δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος στόχος είναι να βοηθήσει την κυβέρνηση να βγάλει την εικόνα προς τους ψηφοφόρους ότι δήθεν διαπραγματεύεται και ότι αντιστέκεται σε ορισμένες απαιτήσεις των δανειστών.
Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται παρόμοιες "επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού": Σκηνοθετημένες διαφωνίες μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και τροϊκανών. Χρησιμεύουν στο να πείσουν τους πολίτες ότι η κυβέρνηση αντιστέκεται και δεν λέει 'ναι σε όλα' απέναντι στην τρόϊκα. Καθώς τα μέτρα που θέλουν οι δανειστές έχουν ήδη αποφασιστεί και συμφωνηθεί, προβλέπεται ότι οι τροϊκανοί θα υποχωρήσουν τελικά σε ορισμένα τουλάχιστον από αυτά τα επιπλέον μέτρα που απαιτούν, ώστε να φανεί ότι η Ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε και προέβαλε αντίσταση. Ότι παραπάνω κερδίσουν, τόσο το καλύτερο για την συνέχιση της διεξαγωγής του πειράματος.” (http://failedevolution.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5.html)
Ο δεύτερος στόχος των δανειστών είναι να στείλουν ένα ακόμη σήμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται να σταθεροποιείται στην πρώτη θέση, με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις, αλλά επίσης και προς τις άλλες Αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη που βρίσκονται σε σημαντική άνοδο (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/11/blog-post_39.html), ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν μια διαφορετική προσέγγιση, διαφορετικές πολιτικές από αυτές που οι ίδιοι επιβάλουν, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί "επιτυχώς" το πείραμα στην Ελλάδα έως το τέλος του 2016, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει.
Καθώς θα πλησιάζουμε προς τις εκλογές για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η παρούσα κυβέρνηση θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να αποφύγει ένα "ατύχημα" εθνικών εκλογών. Η υπόθεση "Ξουλίδου", άσχετα αν αποδειχθεί ή όχι, αποτελεί μια ένδειξη κινητοποίησης του συστημικού κατεστημένου προς αυτή την κατεύθυνση. (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/10/blog-post_13.html)
Τα μηνύματα των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής νεοφιλελεύθερης οικονομικής αυτοκρατορίας (http://failedevolution.blogspot.gr/2014/10/blog-post_16.html), αναμένεται επίσης να πυκνώσουν όσο πλησιάζουμε προς αυτές τις εκλογές. Η "αγωνία" τους να καταστήσουν σαφές, με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούν άλλες πολιτικές από αυτές της νεοφιλελεύθερης καταστροφής, θα μπορούσαν να εξηγηθούν από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον απομονωμένος στην Ευρώπη και η γενική άνοδος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι μάλλον "μη-διαχειρίσιμη". Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρο το σχέδιο, που είναι η επέκταση του Ελληνικού πειράματος σε όλη την Ευρώπη.
Πρόκειται να διεξαχθεί μια μεγάλη μάχη σύντομα και κανείς δεν γνωρίζει την έκβασή της. Το σίγουρο είναι ότι τον πιο καθοριστικό ρόλο στην έκβαση αυτή θα τον παίξουν οι ίδιοι οι λαοί της Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)