Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Σχολεία υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα - Αυτόφωρο και εισαγγελείς στους μαθητές (φωτο)

Από την δευτέρα  3/11 εκατοντάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη την Ελλάδα, με τους μαθητές να κινητοποιούντε μαζικά ενάντια στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας για το "Νέο Λύκειο". Μεγάλες μαθητικές συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις στην χώρα.
Ο Υπουργός Παιδείας κάνοντας λόγο για 500 σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη, άρχισε να αναφέρει το ζήτημα των "χαμένων διδακτικών ωρών" ενώ ο Υφυπουργός Παιδείας έκανε λόγο ότι θα....
γίνουν μαθήματα μέσα στις γιορτές για να αναπληρωθεί η "χαμένη διδακτέα ύλη". Σε σελίδα του facebook με τίτλο "Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα" αναρτήθηκε ένας μεγάλος κατάλογος σχολείων που είναι υπό κατάληψη από την Δευτέρα 3/11.
Από την δευτέρα  3/11 εκατοντάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη την Ελλάδα, με τους μαθητές να κινητοποιούντε μαζικά ενάντια στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας για το "Νέο Λύκειο". Μεγάλες μαθητικές συγκεντρώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις στην χώρα.
Ο Υπουργός Παιδείας κάνοντας λόγο για 500 σχολεία που βρίσκονται σε κατάληψη, άρχισε να αναφέρει το ζήτημα των "χαμένων διδακτικών ωρών" ενώ ο Υφυπουργός Παιδείας έκανε λόγο ότι θα γίνουν μαθήματα μέσα στις γιορτές για να αναπληρωθεί η "χαμένη διδακτέα ύλη".
Εισαγγελείς στα σχολεία και αυτόφωρο
H Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη απέστειλε εγκύκλιο για τις καταλήψεις προς όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, ζητώντας την διαδικασία του αυτοφώρου "σε βάρος εξωσχολικών ενήλικων δραστών". Επί της ουσίας η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητάει την εφαρμογή της εγκυκλίου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ώστε να εξασφαλιστεί η "κανονική λειτουργία των σχολείων".
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του 2011 "οι συμπεριφορές αυτές κατά τις καταλήψεις στα σχολεία λαμβάνουν την μορφή ποινικά κολάσιμων πράξεων όπως είναι της διατάραξης κοινωνικής ειρήνης, της απρόκλητης φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και της κλοπής". 
Να σημειώσουμε ότι σε κανένα σχολεί μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί ούτε ποινικά κολάσιμες πράξεις, απρόκλητες φθορές και άλλα τετοια
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 6-11-2017
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνεται την Πέμπτη στις 12:00 στα Προπύλαια με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για το «νέο σχολείο», την Τράπεζα Θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων.
Διαβάστε παρακάτω ανακοινώσεις καταλήψεων σχολείων, 15μελων - ανακοινώσεις μαθητών  και συντονιστικών Για όποια μαθητική κοινότητα ενδιαφέρεται να αναρτηθούν τα αιτήματά της μπορεί να στείλει το κείμενο στο info@alfavita.gr 

(ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ): 

1ο ΓΕΛ Ραφήνας
Φωτογραφία: 1ο ΓΕ.Λ. Ραφήνας</p>
<p>(φωτογραφία που λάβαμε από μέλος της σελίδας)

5ο ΓΕΛ Αχαρνών
Φωτογραφία: δευτερη μερα κλειστο 5ο ΓΕΛ ΑΧΑΡΝΩΝ
 

Νέα Ιωνία
Μαθητική πορεία στην Ηγουμενίτσα

Περισσότερο φωτορεπορτάζ κλικ εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ 

ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (Ανανεώνεται συνεχώς)


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)