Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΠ/ΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΧΑΪΑΣ: Να γίνει μια Απεργία που έρχεται από το μέλλον!

Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α' Αχαΐας,
αυτόνομο μέλος του πανελλαδικού δικτύου Παρεμβάσεων-Συσπειρώσεων Δ.Ε.
Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2014.
Να γίνει μια Απεργία που έρχεται από το μέλλον!
Η Πανεργατική Απεργία της ερχόμενης Πέμπτης είναι κηρυγμένη από ΑΔΕΔΥ & ΓΕΣΕΕ, αλλά και μαχητικά αποδεκτή από την ΟΛΜΕ εν μέσω ενός νέου γύρου βαθιάς αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου απέναντι στον...
κόσμο της εργασίας, της εκπαίδευσης και της νεολαίας.
Αυτή την Απεργία οφείλουμε να μη την κάνουμε ένα απλό σταθμό διαμαρτυρίας για το εργατικό κίνημα, αλλά να είναι το μεταίχμιο ανάμεσα σε έναν κόσμο που διαλύεται & κατακερματίζεται  και έναν νέο που γεννιέται παλεύει για να έλθει στο προσκήνιο.
Χρησιμοποίησαν «οι πάνω» τα πάντα: το σάπιο αστικό πολιτικό κατεστημένο με αιχμή τα κόμματα που κυβερνάνε Πασόκ & Νέα Δημοκρατία, Λάος & ΔΗΜΑΡ, αλλά και υπόγεια σαν παρακράτος φασίστες, ΤV, υποταγμένες παλιές κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, δοτούς μηχανισμούς, αστυνομική βία & καταστολή πρόσφατα Πρυτάνεις,.    
Η Απεργία της Πέμπτης πρέπει να είναι η αρχή μιας νέας εμφάνισης στο προσκήνιο των πολλών, των εργαζομένων και της νεολαίας.
Τώρα είναι η ώρα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και των νεολαίων, η ώρα να οργανωθούμε πλήρως στα α/βάθμια Σωματεία & Ενώσεις, να διεκδικήσουμε δουλειά για όλους, μοίρασμα του τεράστιου πλούτου που λιμνάζει σε χρηματιστήρια και Τράπεζες.
Αυτή η απεργία θα πρέπει να είναι η ζυγαριά των αναγκών και των δικαιωμάτων μας. Σήμερα που η τεχνολογία είναι στο ζενίθ που στέλνουν αποστολές οι Ευρωπαίοι στο διάστημα, που δίνουμε τεράστια ποσά για το CERN, θα πάμε με 2.000.000 ανέργους στην Ελλάδα και  300 Ε μισθό γι’ αυτούς που είναι στην παραγωγή & 500 στους αναπληρωτές-«εθελοντές» ή θα ζητήσουμε να μοιραστεί ξανά ο χρόνος ο πλούτος και η γνώση εξίσου για όλη την κοινωνία της χώρας που ασφυκτιά;
Θα δεχτούμε και άλλη ανεργία, «νέα» σχολεία», απολύσεις, ακραία εκμετάλλευση στον ιδιωτικό τομέα, μισθολόγια φτώχειας στο Δημόσιο, μειώσεις, περικοπές στις συντάξεις, και τέλος «στρίμωγμα» των σωματείων, εν μέσω ενός νεο-συντηρητισμού απέναντι στα κινήματα (βλέπε σκηνικά ...του Φορτσάκη);
Η απεργία στις 27 Νοέμβρη – αν και μονοήμερη (σε καιρούς που είναι αναγκαίο οι απεργίες να είναι διαρκείς, γενικές και καλά προετοιμασμένες) – είναι πολύ  σημαντική. Βεβαίως γιατί σχεδιάζεται να σκληρύνουν «παλιωμένοι» μνημονιακοί νόμοι (όπως το συνταξιοδοτικό-ασφαλιστικό του 2010 και το μισθολόγιο του 2011), αλλά και γιατί ετοιμάζονται για το νέο μνημόνιο, ως «μεταμνημόνιο», και σαρωτικές αλλαγές, με αιχμή τα εργασιακά – με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, βάσει του οποίου κάθε δυνατότητα και δικαίωμα συλλογικοποίησης και  διεκδίκησης στην εργασία θα εκμηδενιστούν.
Βασικό μας ΠΟΛΙΤΙΚΟ αίτημα και διεκδίκηση ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ: διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονίων, δανειακών συμβάσεων & εφαρμοστικών νόμων που τα ακόλουθούν, ρήξη με την ΕΕ & τους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς του κεφαλαίου (ΝΑΤΟ), εθνικοποίηση του πλούτου της γής, των κοιτασμάτων Πετρελαίου – Άερίου, Ενέργειας, νερού & Τραπεζικού Τομέα, σεισάχθεια και πορεία προς στην αυτοδύναμη οικονομία, ώστε να ανοίξει η πόρτα για μία νέα κοινωνία, που θα έχει στην εξουσία της τον εργαζόμενο λαό.
Το ηφαίστειο που λέγεται εργατική Τάξη ξυπνάει. Η Πομπηία της κυβέρνησης να σημάνει την αρχή ανασύνταξης του εργατικού κινήματος σε νέες σύγχρονες βάσεις και διεκδικήσεις που απαιτεί η εποχή μας.

Όλοι στην Απεργία  με τα σωματεία στις Πορείες. Ραντεβού με το πανό της Α΄ ΕΛΜΕ έξω από το Ε. Κ. (πλ. Όλγας) στις 10.00 το πρωί.
Πάτρα, 24 Νοέμβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)