Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Πώς να έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο από την τάξη μας: Διευρύνοντας το (ασύρματο ή ενσύρματο) δίκτυο του σχολείου μας

Αρκετές φορές χρειαστήκαμε πρόσβαση στο διαδίκτυο από την αίθουσα διδασκαλίας μας και για διάφορους λόγους δεν την είχαμε. Αποτέλεσμα ήταν να χάσουμε την όρεξή μας για χρήση των ΤΠΕ στην τάξη (αφού οι υπολογιστές στο εργαστήριο … σέρνονται ή πού να τρέχουμε τώρα σε άλλη αίθουσα για να φτάσουμε το σήμα από το ADSL modem-router στο... γραφείο του διευθυντή...).
Δεν είναι όμως δύσκολο να καλύψουμε ολόκληρο το σχολείο μας (όσο μεγάλο και αν είναι), μοιράζοντας το σήμα από μια υπάρχουσα σύνδεση στο Διαδίκτυο σε κάθε αίθουσα.
Απαιτούνται βέβαια κάποια χρήματα (γύρω στα 40 ευρώ) για την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού και λίγος χρόνος για τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχουμε πρόσβαση παντού, να επεκτείνουμε το ασύρματο δίκτυο, κλπ. Επίσης υπάρχουν και πολλές διαφορετικές συσκευές που κάνουν «τη δουλειά». Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε:
http://tinyurl.com/q2ro3go

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)