Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Εάν ο Φορτσάκης, αναζωπυρώσει το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη, οι Έλληνες θα του οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη…

Γράφει ο Μαγια.
Η χούντα για να καταστείλει την εξέγερση του ΄73 κατέβασε τανκς στο Πολυτεχνείο. Σήμερα, 41 χρόνια μετά, ο Πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παίρνει μεγάλο …ρίσκο. Μόνο με τα ΜΑΤ, πολύ φοβόμαστε ότι, θα δυσκολευτεί τα μάλα για να εφαρμόσει το νέο μοντέλο... διοίκησης των Πανεπιστημίων.
Ενώ, εάν ο Θ. Φορτσάκης, δεν ήταν τόσο συγκαταβατικός, και ζητούσε τη συνδρομή του Στρατού θα είχε το κεφάλι του ήσυχο και επί πλέον θα πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην Μνημονιακή κυβέρνηση, η οποία με εργαλεία τη βία και τον αυταρχισμό, επιδιώκει να φιμώσει και να καταστείλει οποιαδήποτε αντίθετη φωνή με την εφαρμοζόμενη πολιτική της.

Μια κυβέρνηση, που δεν διστάζει να επιτεθεί με σιδερόφρακτους ένστολους κατά των φοιτητών, επικαλούμενη τον νόμο και την τάξη, είναι καταδικασμένη!

Όσο καταρρέει, τόσο θα δέρνει, όσο θα αποκαλύπτεται η δουλοπρέπειά της, απέναντι στους δανειστές, τόσο θα καταφεύγει στο μόνο μέσο με το οποίο μπορεί να επιβληθεί: τη βία!

Δυστυχώς, η καθεστωτική προπαγάνδα, επενδύοντας, τεχνηέντως, στα φοβικά ανακλαστικά των «νοικοκυραίων» και των φιλοτομαριστών πολιτών, συναντά ευήκοον ους σε μερίδα της κοινής γνώμης, που αδυνατεί ν΄ αντιληφθεί ότι το μείζον θέμα της Παιδείας δεν είναι η φύλαξη των πανεπιστημιακών κτιρίων. Αλλά η επιχειρούμενη μετάλλαξη του Δημόσιου Πανεπιστήμιου σε αγοραίο μηχανισμό παροχής υπηρεσιών κατάρτισης.

Οι γαλαζοπράσινοι εντελοδόχοι νομίζουν ότι, εφαρμόζοντας το νοσηρό σχέδιό τους, θα μείνουν στο ράφι της λησμονιάς τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα, της υποχρηματοδότησης, των γηρασμένων αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, της αποθάρρυνσης της ερευνητικής αριστείας και των πτυχίων-«χαρτιών», χωρίς καμιά κοινωνική απόδοση.

Εάν ο Φορτσάκης και οι υπόλοιποι κυβερνητικοί «επίτροποι» στα ΑΕΙ καταφέρουν να αναζωπυρώσουν το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη, αφυπνίζοντας το καθεύδον Φοιτητικό Κίνημα, οι Έλληνες θα τους οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)