Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Απόψε στις 9.15 μμ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΧΕΛΩΟΥ TV οι δηλώσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων της Β' ΕΛΜΕ για τις εκλογές

Απόψε στις 9.15 μμ στο δελτίο ειδήσεων του ΑΧΕΛΩΟΥ TV δείτε τις δηλώσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων. Τη ΡΑΣ εκπροσώπησε ο συνάδελφος Κώστας Κορδάτος.
Διαβάστε τη δήλωσή του: 
ΔΗΛΩΣΗ
ΚΩΣΤΑ ΚΟΡΔΑΤΟΥ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ TV
30/11/204
Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014, οι (μόνιμοι και αναπληρωτές) καθηγητές της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας  καλούνται να εκλέξουν το νέο Δ.Σ για την συνδικαλιστική χρονιά 2014-2015. Στην εποχή των μνημονίων, της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού της κατάργησης της δημόσιας παιδείας και της υγείας-πρόνοιας και άλλων των κοινωνικών.....
αγαθών, οφείλουμε να πούμε τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ καθαρά, γιατί αύριο θα είναι αργά για όλους!
Είναι φανερό σε όλους ανεξαρτήτως τους καθηγητές και τις καθηγήτριες, ότι πέσαμε πολύ χαμηλά, πάρα πολύ χαμηλά, έπεσε πολύ χαμηλά η δημόσια ζωή, η διανοητική ζωή, έπεσε πολύ χαμηλά η πολιτική ζωή σ’ αυτή τη χώρα, απαξιώθηκαν αδέσμευτες και αγωνιστικές φωνές μέσα στον συνδικαλισμό, επικράτησε ο στείρος κομματισμός, γι’ αυτό φτάσαμε εδώ. Στην πλήρη αμφισβήτηση και διάλυση των πάντων
Οι εκπαιδευτικοί, όπως και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού βιώνουν τα πρωτόγνωρα εργασιακά-εκπαιδευτικά, οικονομικά, κοινωνικά και οικογενειακά προβλήματα, που επέβαλαν οι κατοχικές δυνάμεις της τρόικας με τη συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) της συμφοράς. Καταργώντας κατακτήσεις ακόμα και από την Γαλλική Επανάσταση, όπως το τεκμήριο της αθωότητας καταρρακώνοντας το δυτικό νομικό πολιτισμό.  
Η ΡΑΣ συμμετέχει και σε αυτές τις εκλογές της Β’ ΕΛΜΕ αυτόνομα, χωρίς να έχει κάποια κομματική αναφορά. Συμμετέχουμε στο ανεξάρτητο εκπαιδευτικό δίκτυο των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ Δ.Ε.. Παρά την ΕΝΩΤΙΚΉ μας διάθεση, για κοινή συνδικαλιστική δράση εντούτοις δεν εισακουστήκαμε τουλάχιστο από εκείνους που θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σε ένα αγωνιστικό και αναβαθμισμένο κοινό πλαίσιο λειτουργίας και δράσης  της ΕΛΜΕ. Ορισμένοι καιρό τώρα κρατούν την καθαρότητά τους και απέχουν από παντού. 
Ο συνωστισμός που παρατηρείται σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εν’ όψη της  διακυβέρνηση της χώρας ίσως να είναι η αιτία της άρνησής τους. Αυτόν τον «συνωστισμό», ιδιαίτερα στα κυβερνητικά ψηφοδέλτια τον έχουμε δει και πριν με τη λεγόμενη «δημοκρατική παράταξη» (ΠΑΣΚ) και σήμερα με την ΔΑΚΕ, που στηρίζονται στις μικροεξυπηρετήσεις και τις κάθε φορά επιλογές των "αξιωματούχων" της διοικητικής πυραμίδας στην εκπαίδευση και όχι μόνο. Όπως δείχνουν τα πράγματα το μελλοντικό πολιτικό σκηνικό διαμορφώνεται, μόνο που τα ζητήματα της εκπαίδευσης θα επιλυθούν με προσφυγή σε «υποσυστήματα εξουσίας», τα οποία, πάντα πρόθυμα να μη χάσουν την προνομιακή τους θέση εντός του μηχανισμού εξουσίας (βλέπε ψηφοδέλτιο ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και παλιότερα ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), βλέπουν με ολοένα και καλύτερο μάτι την ενσωμάτωσή τους στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ή, πιο σωστά, την ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ στο αειθαλές δικό τους μπλοκ (το «βαθύ κράτος»).»
Εμείς δεν προδώσαμε κανέναν συνάδελφο, άλλοι τους πρόδωσαν. Πολύ περισσότερο δεν προδώσαμε τους μαθητές τα οράματά μας και τις νέες γενιές. Όλοι έχουμε λογαριασμούς με τα παιδιά μας και πραγματικά να κοιτάξουμε τι αφήσαμε στις νέες γενιές. Εμείς δεν προδώσαμε τους εαυτούς μας, στο επίπεδο της ιστορικής ευθύνης και γι’ αυτό ίσως κυνηγηθήκαμε λυσσαλέα αλλά δεν υποταχτήκαμε.
Στους αγώνες που έρχονται χρειαζόμαστε μια μαχητική ΕΛΜΕ με σχέδιο και «μυαλό», που δεν θα παρακολουθεί τα γεγονότα, αλλά θα επιδιώκει την μεγαλύτερη δυνατή ενωτική αγωνιστική συσπείρωση των συναδέλφων μας για το χτίσιμο ενός παλλαϊκού μετώπου ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Μπορούμε μαζί να ακυρώσουμε την βαρβαρότητα της αξιολόγησης, που φέρνει απολύσεις εκπαιδευτικών, καθώς και το κλείσιμο σχολείων, που μετατρέπει τους μαθητές και τις οικογένειές τους σε πελάτες (βλέπε ΟΟΑΣΑ).    
 Επιδιώκουμε έναν νέο ξεκίνημα της ΕΛΜΕ, με επίκεντρο τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων ως παρακαταθήκη στις νέες γενιές καθηγητών που θα έρθουν φυσικά με τους αγώνες όλων μας. Δεν ασχολούμαστε με τον συνδικαλισμό για καρέκλες ή για ανέλκυση στην κομματική ή κρατική ιεραρχία αλλά για να αλλάξουμε τον κόσμο που λέει και ο ποιητής.
 Αρνούμαστε ως κλάδος να τραβάμε καθημερινά κουπί για ένα κομμάτι ψωμί, γι’ αυτό πρέπει να ανατρέψουμε τα φτωχολόγια – μισθολόγια.
Να καταργήσουμε στην πράξη την αξιολόγηση. Να εναντιωθούμε στο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό υπαλληλικό δίκαιο, που υποτάσσει και ευτελίζει τους υπαλλήλους.
 Η αποτροπή του ολέθρου, που έφερε το υποταγμένο στους ξένους πολιτικό σύστημα της χώρας, που το σιγοντάρουν και οι κυβερνητικές γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες, θέλει μεγάλη κόντρα στους δυνατούς αέρηδες που έφερε αυτός ο συντηρητικός χειμώνας. 
Οι αναπληρωτές συνάδελφοι - νέοι επιστήμονες - των 650 ευρώ, του ΕΣΠΑ κ.α., προγραμμάτων, πρέπει και αυτή να καταλάβουν ότι οι μόνιμοι διορισμοί είναι υπόθεση του μαζικού αγώνα μέσα από τα σωματεία και όχι από τα γραφεία των διαμεσολαβητών των παρατάξεων. Η αδράνεια και η παραίτηση θα φέρουν τον εθελοντισμό με έπαινο-αμοιβή -κάποια μόρια προτεραιότητας για κάποιον δήθεν μελλοντικό διορισμό.
Τα μεγάλα κενά εκπαιδευτικών των σχολείων ακόμα και σήμερα (πάνω από 50 στο νομό), με μεγάλο αριθμό χαμένων ωρών, η υποχρηματοδότηση καθήλωσε την λειτουργία των σχολείων, η κοινωνική φτώχεια, οι περικοπές στους μισθούς η αδιαφάνεια, ο ατομισμός, το βόλεμα, το έλλειμμα αλληλεγγύης και όλο αυτό το διαλυτικό τοπίο μέσα στα σχολεία έχουν φέρει την απογοήτευση στους συναδέλφους για το τι μέλη γενέσθαι.
Τώρα πρέπει να βγούμε μπροστά να απαιτήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας με συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις σε όλους του εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ τα σχέδιά τους για κατάργηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος και της απεργίας.

Η ΡΑΣ Αγωνίζεται για σύγχρονη και αναβαθμισμένη ΤΕΕ, για επιστροφή των συναδέλφων μας, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και έχουν  ξεχαστεί από όλους.
Μετά από όλα αυτά τα χαράτσια και τις μειώσεις των μισθών και συντάξεων θα του ψηφίσετε ξανά ;
Αν αυτή την κοινωνία θέλετε για τα παιδιά σας – εμείς θα είμαστε απέναντι σε όλους και σε όλα.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ / ΤΡΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Β’ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

«Ρ.Α.Σ.»
 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
«ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΜΕΛΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΔΕ»

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Να κάνουμε τις ψήφους κίνημα
στο δρόμο της ανατροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)