Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΕΚ: Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού πριν την διαμόρφωση των τμημάτων


Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών
…για Παρέμβαση σε ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νιας – ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας
·    Κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει - κανένας έξω από την ομάδα σχολείων - ΟΧΙ στον ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ-ΛΑΣΤΙΧΟ
·     Καταδικάζουμε την απόφαση του ΠΥΣΔΕ, που άρον - άρον προχωρά στη «σταύρωση» του κλάδου!
Στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων στη 1/9 (όπου έγιναν) δεν υπήρχαν όλα τα πραγματικά δεδομένα για το μαθητικό δυναμικό και τα τμήματα των σχολείων για το διδακτικό έτος που δεν ξεκίνησε ακόμα. Μάλιστα οι...
εκπαιδευτικοί καλούνται να δηλώσουν τηλεφωνικά σε κενά τα οποία δόθηκαν 29/8 με κλειστά τα σχολεία!
Είναι απαράδεκτο να παίρνουν τηλέφωνο από το ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας συναδέλφους, που τους θεωρούν με τα γραφειοκρατικά δεδομένα και τις εντολές Φίλη, υπεράριθμους και να τους βάζουν το «μαχαίρι στο λαιμό» για να επιλέξουν κάποιο κενό σε περιοχές που δεν μπορούν να καλυφθούν μερικώς ή ολικώς από μόνιμους εκπαιδευτικούς. Μετακινούν συναδέλφους σε περιοχές που απέχουν πάνω από 80 χιλ. από την οργανική τους θέση.  Ενώ τα κενά αυτά μπορούν να καλυφθούν μόνο από μόνιμο διορισμό ή προσλήψεις αναπληρωτών, ιδίως στα ΕΠΑΛ.  
Πως γίνεται να προκύπτουν  υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ όταν δεν έχουν γίνει ακόμα οι διαθέσεις στα Ε.Κ; Αγνοείται παντελώς η Υ.Α. 96004/Δ4/ΦΕΚ 1318/1-7-2015, όπου δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν στην ειδικότητά τους στους μαθητές όλων των ΕΠΑΛ που εξυπηρετούνται από το Εργαστηριακό Κέντρο.

Συνεπώς με τις έωλες αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ για τα ΕΠΑΛ τίθενται και τα εξής σοβαρά θέματα:
·         Ποιος ο αριθμός, το είδος και οι χώροι των εργαστηρίων κατεύθυνσης που θα λειτουργήσουν στο σχολικό έτος 2016-2017;
·         Ποια εργαστήρια των ειδικοτήτων ΕΠΑΛ έχουν ενταχθεί στον αντίστοιχο τομέα;
·         Ποιες οι αποφάσεις των Συλλόγων ΕΚ που ανέθεσαν τη διδασκαλία των μαθημάτων στο εκπαιδευτικό προσωπικό που δεν έχει ακόμα διατεθεί από τον ΔΔΕ Αιτωλ/νίας;
·         Ποιες οι προτάσεις υπευθύνων εργαστηρίων, που επηρεάζουν και το ωράριο κάθε ενός που θα αναλάβει θέση ευθύνης; 
Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί δεν θα γίνουν λάστιχο προς χάρη των μνημονίων και των τεχνητών πλεονασμάτων που θέλουν να παρουσιάσει η κυβέρνηση στους δανειστές. Ανοίγει έτσι διάπλατα η πόρτα και για αδιαφανείς διαδικασίες στις υπηρεσιακές μεταβολές, πολύ περισσότερο που η εγκύκλιος προβλέπει τοποθετήσεις απ’ ευθείας από τους Δ/ντες Εκπαίδευσης, ενεργοποιώντας το αντιδραστικό καθηκοντολόγιο.
Επιβάλλεται να δοθεί άμεσα απάντηση στην αδιαλλαξία και την αλαζονεία του Υπουργείου, που τελευταία υιοθετεί το παραμύθι και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, ότι για τα προβλήματα της εκπαίδευσης φταίνε οι εκπαιδευτικοί κι όχι οι εγκληματικές περικοπές κι οι δολοφονικές πολιτικές τους.
Η Διοίκηση δεν δικαιολογείται που σπεύδει να κάνει πράξη το κλείσιμο τμημάτων, τομέων και  μετακινεί τους εκπαιδευτικούς  χωρίς να έχουν τελειώσει οι εγγραφές μαθητών και οι εξετάσεις Σεπτεμβρίου στα Γ/σια.
Οφείλουν οι ΕΛΜΕ του νομού και οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ να κινητοποιήσουν τον κλάδο για άμεση αντίδραση με την προκήρυξη απεργίας μαζί με την ΟΛΜΕ για της 15 Σεπτεμβρίου, μαζί με την ΔΟΕ.
Να μην υλοποιηθεί η αυταρχική εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας που καταργεί την οργανική θέση, υποβιβάζει τους εκπαιδευτικούς και περικόπτει τις προσλήψεις αναπληρωτών.
STOP στη βαρβαρότητα του «αποφασίζουμε και διατάσουμε»!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!
Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Αγρίνιο 2-09-2016
ΑΕΚ / ΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)