Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Η Κατσίμη της ΕΡΤ ζητάει από το Νίκο Φίλη απολύσεις εκπαιδευτικών - VIDEO

Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει δημόσια συζήτηση για τα προβλήματα του Ελληνικού σχολείου που να μην περιλαμβάνει στο «μενού» της ως κύριο, μάλιστα, «πιάτο» την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.Γράφει ο Λεωνίδας Βουρλιώτης
Η δημοσιογράφος Μαριλένα Κατσίμη στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Πρωινή Ζώνη» είχε καλεσμένο τον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη το Σάββατο. Κάποια στιγμή η ίδια η δημοσιογράφος φέρνει στο τραπέζι το θέμα της αξιολόγησης, ναι αυτήν που με την βοήθειά της οι απανταχού νεοφιλελεύθεροι στην χώρα ονειρεύονται απολύσεις.
Και ξαφνικά ως "γονιός" (εμείς θα λέγαμε ως άλλος Γιάννης Πρετεντέρης) ζητάει από το Νίκο Φίλη αξιολόγηση εκπαιδευτικών, και απολύσεις των μη ικανών!
Ξέχασε γρήγορα μάλλον η κυρία Κατσίμη πως το " αξιολόγηση για να φύγουν οι περιττοί, οι ανίκανοι και οι αργόμισθοι" ήταν το κύριο επιχείρημα της Κυβέρνησης Σαμαρά για τις απολύσεις αλλά και το μαύρο στην ΕΡΤ.
Ξέχασε γρήγορα πως οι εκπαιδευτικοί ήταν από τους βασικούς κλάδους που συμπαραστάθηκε στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ χωρίς να τους διαχωρίζει σε ικανούς και μη ικανούς.
Να σας θυμίσουμε πως όσοι ξεσκόνιζαν την αξιολόγηση κυρία Κατσίμη το έκαναν για να νομιμοποιήσουν τις μετακινήσεις και τις απολύσεις εκπαιδευτικών. Το έκαναν για να δημιουργήσουν κοινωνικούς αυτοματισμούς σε γονείς.
Η αυξανόμενη δυσαρέσκεια των γονέων που αναγκάζονται να «τραυματίζουν» τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς πληρώνοντας ακριβά -σε καθεστώς «Δημόσιας και Δωρεάν εκπαίδευσης»- το κόστος του εισιτηρίου για την πολυπόθητη είσοδο των παιδιών τους στην Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη πτώση της αποδοτικότητας της «επένδυσης», πριμοδοτεί την οικοδόμηση πεποιθήσεων σύμφωνα με τις οποίες, αν ένας μαθητής δεν μαθαίνει γράμματα στο σχολείο, ή αναγκάζεται να πληρώνει φροντιστήριο ή το απολυτήριό του δεν του εξασφαλίζει μια θέση στην αγορά εργασίας, για όλα αυτά και για άλλα πολλά ευθύνεται ο εκπαιδευτικός, ο οποίος είναι «αναποτελεσματικός ή άπειρος ή τεμπέλης ή ανίκανος» τόσο όσο και ένας υδραυλικός που δεν μπορεί να επισκευάσει μια βρύση ή ένας γιατρός που δεν είναι ικανός να θεραπεύσει μια γρίπη !
Έτσι, αν κανείς ανιχνεύσει το «σώμα» των εκπαιδευτικών αλλαγών, η αξιολόγηση των μαθητών και η «αξιολόγηση-υπηρεσιακή κρίση» του εκπαιδευτικού προβάλλεται όχι ως πολιτική επιλογή ή ρυθμιστική παρέμβαση του ΥΠΕΠΘ αλλά ως παιδαγωγική-εκπαιδευτική αναγκαιότητα και στη βάση αυτή μεθοδεύεται η θεωρητική της τεκμηρίωση, σύμφωνα με την οποία «το σύστημα αξιολόγησης στοχεύει στην ανάπτυξη και εξειδίκευση των προσόντων των εκπαιδευτικών».

Δείτε το βίντεο από το 20:30 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/AioLZS4x_Vg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 Θυμίζουμε πως τα ίδια έλεγε και ο κύριος Πρετεντέρης
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KRG4q4pLIlQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ΠΗΓΗ: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)