Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Έκανε «έξωση» στους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος

Σε «έξωση» προχώρησε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος μαζί με ομάδα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, καθώς σήμερα διέρρηξαν τα γραφείο καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ, φόρτωσαν  γραφεία και καρέκλες σε φορτηγό και άλλαξαν την κλειδαριά, αφήνοντας  στα κρύα του λουτρού τους καθηγητές του σχολείου.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος  μαζί με τους συμβούλους του διέρρηξαν το γραφείο....
καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κασσαβέτη και Πολυμέρη, κι αφού εισήλθαν στην αίθουσα, μετέφεραν καρέκλες, γραφεία και οτιδήποτε άλλο υπήρχε, σε φορτηγάκι.
Η «μετακόμιση» αυτή έγινε, καθώς το τελευταίο διάστημα επικρατεί έντονο πρόβλημα στο εν λόγω σχολείο,  μετά και τη δημιουργία πέμπτου τμήματος της Α τάξης του 5ου Γυμνασίου Βόλου, που συστεγάζεται με το ΕΠΑΛ. Οι μαθητές του πέμπτου τμήματος δεν έχουν αίθουσα στη διάθεσή τους για να κάνουν μάθημα, με αποτέλεσμα σε κάθε διδακτική ώρα να μετακινούνται σε όποια αίθουσα είναι ελεύθερη.
Η δημοτική επιτροπή παιδείας μάλιστα γνωμοδότησε πρόσφατα την στέγαση του εν λόγω τμήματος στο γραφείο καθηγητών, έως ότου βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση. Ωστόσο, οι καθηγητές έχουν στραφεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά αυτής της …λύσης.
Εν τω μεταξύ,  κατά τη διάρκεια της «μετακόμισης», που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, ο υποδιευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ, ο οποίος τυχαία περνούσε εκείνη την ώρα από το σχολείο, είδε το θέαμα και κυριολεκτικά δεν πίστευε στα μάτια του. Ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία, αλλά και τους συναδέλφους του καθηγητές. Μάλιστα προσπάθησαν να εισέλθουν στο γραφείο των καθηγητών, όμως αυτό δεν ήταν εφικτό, καθώς είχε αλλαχθεί και η κλειδαριά!
Οι καθηγητές προσέφυγαν στην αστυνομία, όπως και ο Δήμαρχος για να δοθούν οι εξηγήσεις της ξαφνικής αυτής «έξωσης» των καθηγητών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα οι καθηγητές ετοιμάζονται να υποβάλλουν μήνυση εναντίον του Δημάρχου Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)