Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Οι κλοπές στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, πρώην Πολυκλαδικού είναι στην ημερήσια διάταξη


Δυο αλλεπάλληλα κρούσματα απόπειρας διάρρηξης και κλοπής απέτρεψαν άνδρες της «Ερμής Security» στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΣΕΚ και του ΕΚ του πρώην Πολυκλαδικού Αγρινίου, που...
στεγάζει πολλές σχολικές μονάδες της περιοχής του Αγ. Κων/νου - Αγρινίου.
Συγκεκριμένα τόσο το βράδυ της Παρασκευής όσο και το πρωί του Σαββάτου εντοπίστηκαν εντός του χώρου άτομα που είχαν εισέλθει από την πλευρά του ΟΑΕΔ, δίπλα από την εθνική οδό. Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για άτομα ρομά που και στις δυο περιπτώσεις τράπηκαν σε φυγή, ενώ στο μεταξύ ειδοποιήθηκε η Αστυνομία για τον εντοπισμό τους. Οι εργαζόμενοι της Security έδωσαν τις περιγραφές των ρομά και όπως φαίνεται πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει τις αρμόδιες αρχές για ανάλογα αδικήματα.

Μάθαμε ότι η Σχολική Επιτροπή θα τοποθετήσει  κάμερες στο διδακτήριο με συναγερμό, γιατί δεν έχει χρήματα για την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης. Πρακτικές επικίνδυνες αφού η τοποθέτησή τους σε σχολικό χώρο θα δημιουργήσει άλλα ζητήματα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την κοινή γνώμη και τις ανεξάρτητες αρχές.    
Να σημειωθεί πως το κτιριακό συγκρότημα έχει γίνει πολλές φορές κατά το παρελθόν στόχος διαρρηκτών που έχουν αφαιρέσει εργαλεία και μηχανήματα καθώς και μεγάλες ποσότητες χαλκού απο το εργαστήριο ψύξης αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Όταν βάζανε όμως σε διαθεσιμότητα τους σχολικούς φύλακες, όταν δεν διόρισαν ποτέ φύλακες των διδακτηρίων και άλλο βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία, πόσο δε μάλον σε αυτά τα μεγάλα συγκροτήμτα η λεηλασία των σχολείων θα συνεχίζεται και κανένας δεν είδε δεν άκουσε τίποτε!!! 


Ο Δήμος (Σχολική Επιτροπή) δεν μπορεί να προσλάβει φύλακες, η διοίκηση εκπαίδευσης δεν προλαβαίνει από το χαρτοβασίλειο της γραφειοκρατίας, οι διευθύνσεις των σχολείων είναι σαν να μην υπάρχουν στα θέματα αυτά. Τόσα προγράμματα τρέχουν για εποχικό προσωπικό, για την φύλαξη των σχολείων κανένας σοφός της π. δημοτικής αρχής δεν είδε για να καλύπτει πρόσκαιρα αυτές τις εκπαιδευτικές ανάγκες.
Οι γονείς εμφανίζονται όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι μαθητές, γι' αυτή την εγκατάλειψη που ζουν καθημερινά στα σχολεία τους.

Μια κοινωνία της ενοχής και της συνενοχής! Δηλαδή πλήρες μπάχαλο....

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)