Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΛΑΜΙΑ: Οι μαθητές, οι καταλήψεις, τα προβλήματα και ο τρόπος που προσπαθούν να τα λύσουν...

Τις τελευταίες ημέρες αρκετά από τα σχολεία της Λαμίας "ανοιγοκλείνουν". Το βράδυ μπαίνει το λουκέτο. Το πρωί ή το μεσημέρι βγαίνει και ξανά τα ίδια.
Πολλοί κατηγορούν τα παιδιά που κάνουν κατάληψη ότι δεν έχουν αιτήματα και το κάνουν απλώς για να χάσουν μάθημα. Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Οι μαθητές έχουν προβλήματα. Έχουν αιτήματα. Απλά τις περισσότερες...
φορές χάνουν το δίκιο τους γιατί ο τρόπος που προσπαθούν να τα επικοινωνήσουν είναι λάθος.
Μίλησα μαζί τους και πρέπει να πω ότι πολλά από τα παιδιά είναι ώριμα για την ηλικία τους. Δεν βρίσκουν όμως "ανοιχτά αυτιά" για να ακούσουν και κυρίως για να δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους.
Θα σας αναφέρω ένα από πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές των ΕΠΑΛ και το οποίο δείχνει την ανισότητα που υπάρχει σε σχέση με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.
Στις Πανελλήνιες εξετάσεις αν ένα μαθητής των ΓΕΛ για κάποιο σοβαρό λόγο (υγείας ή κάτι άλλο) δεν μπορέσει να δώσει ένα μάθημα, έχει το δικαίωμα σύμφωνα με τον νόμο να το δώσει λίγες ημέρες αργότερα.
ΔΕΝ ισχύει το ίδιο για τους μαθητές των ΕΠΑΛ. Αν χάσουν ένα μάθημα, δεν τους επιτρέπουν να το γράψουν σε λίγες ημέρες και χάνουν τις εξετάσεις οριστικά. Του χρόνου πάλι.
Αν είναι έτσι τα πράγματα, ποιος μπορεί να πει σε αυτά τα παιδιά ότι δεν έχουν δίκιο;
Ποιος μπορεί να τους πει ότι δεν έχουν δίκιο όταν διαμαρτύρονται για την "Τράπεζα Θεμάτων", μετά τη σφαγή που έγινε στην Α΄ Λυκείου φέτος;
Φυσικά και έχουν δίκιο όταν δεν έχουν πάρει ακόμα κάποια βιβλία ή όταν δεν είναι εξοπλισμένα τα εργαστήρια τους.


 http://www.lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)