Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ: Για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό


Α΄ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ                         Πάτρα 13-10-2014
ΜΑΝΙΑΚΙΟΥ 6 & ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. / FAX : 2610 – 278776
http://aelmeahaias.wordpress.com,
aelmeahaias@yahoo.gr
Σχετικά με την εγκύκλιο για τη Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινόμενων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού
Σχετικά με την υποχρεωτικότητα ή μη της συμμετοχής των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών στο Δίκτυο Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινόμενων....

Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού, έπειτα και από την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου από το ΥΠΑΙΘ στις 3/10/2014, έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

Όπως σαφώς αναφέρει η εγκύκλιος στο Κεφάλαιο Β΄, Ενότητα 2, σελίδα 6, μια από τις επιλογές που έχουν οι σχολικές μονάδες είναι το « να δηλώσουν τη μη συμμετοχή του σχολείου τους στη δράση».

Επομένως τόσο η συμμετοχή ή μη όσο και η επιλογή των εκπαιδευτικών είναι θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας του συλλόγου των διδασκόντων και δεν μπορεί να τεθεί σε βάση υποχρεωτικότητας.

Συμπληρωματικά, επισημαίνουμε στους συναδέλφους ότι οι παραπάνω δράσεις συνδέονται έμμεσα με την Αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων (ανάρτηση δεικτών στο Παρατηρητήριο σχολικής βίας) και κατ΄ επέκταση μελλοντικά με την κατηγοριοποίησή τους.

Για το ΔΣ
Ο  Πρόεδρος                                  Ο       Γραμματέας

Ψαρράς Σπύρος                                 Γκόβας Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)