Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

“Έφυγε” ο Γερμανός Νομπελίστας Γκύντερ Γκρας

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων,”έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Γερμανός συγγραφέας Γκύντερ Γκρας, βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Ο Γκύντερ Γκρας είχε γεννηθεί το 1927 στο Γκντάνσκ της Πολωνίας, και κέρδισε το 1999 το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Ο Γερμανός νομπελίστας είχε παρέμβει το 2012 με την δύναμη της... ποίησης, γράφοντας το "Europas Schade" (“Ντροπή της Ευρώπης”) ξανά στην τρέχουσα πολιτική συζήτηση με ένα ποίημα. Αυτή τη φορά το θέμα του είναι η Ελλάδα.
Στο φύλλο του Σαββάτου (26-5-2012) της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung ο Γκύντερ Γκρας υπερασπίζεται τους Έλληνες και την Ελλάδα, και στηλιτεύει την ευρωπαϊκή πολιτική έναντι της χώρας.
Ο Γκρας διαμαρτύρεται επειδή η Ελλάδα “ως χρεοφειλέτης δακτυλοδείχνεται γυμνή”, μια “χώρα καταδικασμένη στη φτώχεια”, “στο χάος κοντά, επειδή στις αγορές δεν ανταποκρίνεται”.
Περισσότερα εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)