Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Η Δημοσιογραφία έχει τα όριά της, αλλά και τους "Καραγκιόζηδες"....


Με αφορμή τον σκαιό σχολιασμό του Νίκου Φελέκη για την ματαίωση του ταξιδιού στο εξωτερικό της πρωταθλήτριας ομάδα ποδοσφαίρου του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου
Άρθρο για Oscar κιτρινισμού, χυδαιότητας και λαϊκισμού. Υποβιβάζει τον δημόσιο διάλογο. 
Διαβάζουμε στο ιστολόγιο (πατήστε εδώ) άρθρο του Φιλνίκος κατά κόσμο Νίκος Φελέκης εκδότης «ΚΟΣΜΟΣ του ΕΠΕΝΔΥΤΗ» ορμώμενος εξ Αγρινίου και λίγο από Τζουμέρκα μεριά,  με αφορμή την περικοπή της χρηματοδότησης του ταξιδιού των πρωταθλητών του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου  της ομάδας των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου στη μακρινή Γουατεμάλα...

Ποιος δεν θέλει να πραγματοποιηθεί το ταξίδι τον παιδιών μας του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου για να χαρούν το παιχνίδι;

Κρίμα το βαθύ ΠΑΣΟΚ, που έχει μέσα του δεν τον αφήνει τον γράφονται να δει την πραγματικότητα. Χαρακτηρισμοί απρέπειας σε πανεπιστημιακούς καθηγητές και μπόλικος ρατσισμός, όπως «κοτσιδάκιας υπουργός, καραγκιόζηδες….» φράσεις και αισθητική «καραγωγέων!» Ύφος κειμένου που δεν ανήκει  στην εκπαιδευτική κοινότητα άλλα ούτε σε αρχάριους σπουδαστές των εργαστηριακών κέντρων της δημοσιογραφίας.   

Μήπως μπορείς να μας πεις ρε… συμπατρώτ΄….. ποιοι έκοψαν τις δημόσιες δαπάνες από το Υπουργείο Παιδείας; Η νέα πολιτική ηγεσία; Δηλαδή έφτιαξαν προϋπολογισμό σε ένα μήνα; Αναβιώνει ο πάλαι ποτέ κοινωνικός αυτοματισμός και σε λίγο θα μας πείτε ότι για τις περικοπές φταίει η αριστερά ή ΟΛΜΕ. Οι Σαμαροβενιζέλοι δεν έχουν καμία ευθύνη Νίκο;

Μήπως ο κολλητός σου ο ΓΑΠ με τον Παπακωνσταντίνου και τόσοι άλλοι μνημονιακοί «δολοφόνοι» της ελληνικής κοινωνίας δεν ευθύνονται που τα ταμεία είναι μείον;  

Εσύ και όλοι αυτοί οι επενδυτές  σε φούσκες των Αθηνών, που πασπατεύεις με την γραφίδα σου, και όλος ο γαλαζοπράσινος συρφετός  που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια το υπουργείο παιδείας, δεν είναι αυτοί που έχουν ταξινομήσει τα παιδιά των ΕΠΑΛ σε μαθητές β’ κατηγορίας; Ποιος τα καταδικάζει στην ανεργία;  

Ναι πρέπει να υπάρξει η συνέχεια του προγράμματος του υπουργείου και να μεταβούν στο εξωτερικό οι μαθητές στους τελικούς του σχολικού ποδοσφαίρου. 
Σε ένα σχολικό πρωτάθλημα όμως, που στερείτε οργάνωσης, θεσμικού πλαισίου, μέσων και προπαντός δεν είναι αποτέλεσμα ενδοσχολικής διαδικασίας και άμιλλας μεταξύ των μαθητών αλλά κάποιων συγκυριών, όπως η ύπαρξη λαμπρών ταλέντων ποδοσφαιρικών ομάδων, όπως και στο δικό μας 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου (6 παιδιά από τη Κ20 του Παναιτωλικού και κάποιοι άλλοι από τις ερασιτεχνικές ομάδες της περιοχής μας), που σε ορισμένες περιπτώσεις αναπαράγονται μάλιστα και φαινόμενα «ζούγκλας», όπως αυτά που επικρατούν στο σωματειακό ανταγωνιστικό επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και κάπως έτσι συντίθεται σήμερα το περιβάλλον του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου σε όλη τη χώρα! 

Τα παιδιά του 1ου ΕΠΑΛ καμία σχέση δεν έχουν με αυτά τα αρνητικά φαινόμενα ούτε και γνωριμίες είχαν, όπως τα ιδιωτικά κολέγια, ούτε την εύνοια κανενός κ.α. και επάξια κέρδισαν το σχολικό πρωτάθλημα. Με συμπαραστάτες τους καθηγητές και τη διεύθυνση του σχολείου, που τους βοήθησαν το όνειρό τους να γίνει πραγματικότητα κάνοντας μάλιστα και υπέρβαση στη λειτουργία του σχολείου για να μπορέσουν τα παιδιά αυτά να χαρούν.

Να φανταστής ότι και οι γονείς τους δεν πρέπει να γνωρίζουν τι άθλο έκαναν τα παιδιά τους. Δεν προκάνουν από το καθημερινό τρέξιμο μέσα στα χαλάσματα της πόλης για κανένα μεροκάματο.  

Τέτοια αρθρογραφία και μάλιστα από αναγνωρισμένους συντάκτες δεν ωφελούν την υπόθεση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου, μάλλον σε κάτι άλλο προσβλέπουν που εμείς δεν γνωρίζουμε. Όχι όμως παίγνια με τα παιδιά. 
Η λύση ενός προβλήματος γνωρίζεις πολύ καλά  ότι δεν βρίσκεται πετώντας λάσπη και ύβρεις. Δυστυχώς το δημοσίευμά σου Νίκο κινείται έξω από τα όρια της ευπρέπειας και μας υποχρέωσε να υπηρασπιστούμε την αισθητική της εκπαίδευσης. Σε αδικεί και μας αδικείς ως εκπαιδευτική κοινότητα. Μάλιστα οι ανεπίτρεπτοι χαρακτηρισμοί σου δεν μπορούν να γίνουν αποδεικτοί. Γιατί αν έχει καραγκιόζοδες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, τότε και εμείς οι εκπαιδευτικοί ανήκουμε στο ίδιο θίασο σκιών, που υπακούμε στις αποφάσεις τους! Δεν είναι έτσι όμως, υπάρχουν διαφωνίες και υπάρχουν τρόποι ακόμα και για αντιπαράθεση, όμως πάνω στις θέσεις του καθενός. 
 Μετά όλων αυτών οφείλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να τοποθετηθεί και να κινήσει τις διαδικασίες εύρεσης το ποσού για την κάλυψη των εξόδων ώστε να συμμετάσχει η Ελληνική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου στα τελικά του παγκόσμιου σχολικού ποδοσφαίρου. 

Λύση μπορεί να δώσει επίσης στο θέμα του 1ου ΕΠΑΛ ο Δήμος Αγρινίου μαζί και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ας ρίξουν λιγότερο τσιμέντο, γιατί τα παιδιά μας αξίζουν κάτι περισσότερο από τα δομικά υλικά.

Η χρηματοδότηση ναι συμφωνώ να γίνει από τα τεράστια κέρδη του ΟΠΑΠ, που ίσως αύριο τα παιδιά αυτά να είναι οι ποδοσφαιριστές που στη πλάτη τους θα παίζονται τεράστια ποσά στο ΠΑΜΕ  ΣΤΟΙΧΗΜΑ!

ΥΓ. Χωρίς διάθεση αυτόκλητης υπεράσπισης ή απολογητικής διάθεσης, αλλά υπερασπίζουμε την αισθητική της μάχιμης αριστερής Ουτοπίας

ΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)