Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα εκατομμύριο υπογραφές: Να σταματήσουν οι πνιγμοί - Διαδώστε το

 
Μαζεύονται υπογραφές από όλο τον κόσμο μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας AVAAZ, με σκοπό να απαιτηθεί από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να... σταματήσουν οι πνιγμοί και να δοθεί ασφαλές καταφύγιο στους πρόσφυγες.
Το Avaaz θα παραδώσει την πρότασή μας στους αρμόδιους πριν από τη σύνοδο κορυφής.
Όπως αναφέρει το ψηφισμα: "Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, σας καλούμε να ηγηθείτε μιας παγκόσμιας ανθρώπινης πολιτικής του 21ου αιώνα για τους πρόσφυγες, που θα σώζει ζωές και θα προστατεύει όσους προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και την πείνα. Σας ζητάμε να αυξήσετε τον αριθμό των προσφύγων που θα μετεγκατασταθούν στην Ευρώπη, κατανέμοντας ισομερώς τις ευθύνες στις χώρες της ΕΕ και επανασυνδέοντας τις οικογένειες, να παράσχετε οικονομική και τεχνική υποστήριξη σε χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όπως η Ελλάδα, και να αποφύγετε μέτρα που, στο όνομα της ασφάλειας, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες διάσωσης και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων που αναζητούν άσυλο."

Έως τώρα έχουν μαζευτεί 778.071 υπογραφές και ο αριθμός ανεβαίνει συνεχώς. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)