Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Δείτε την υπηρεσία @pospaseis. Δημιουργός Στέφανος Ουγιάρογλου



@pospaseis
 Χιλιάδες εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο προσδοκούν μια μετάθεση ώστε να βρεθούν όσο δυνατό πιο κοντά στον τόπο συμφερόντων τους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αυτό συνήθως δεν είναι εφικτό. Ελάχιστοι είναι οι μετατεθέντες κάθε χρόνο ενώ δεν υπάρχουν καθόλου μεταθέσεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Έτσι, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί στρέφονται προς την προσωρινή λύση της ετήσιας απόσπασης τους είτε σε σχολείο είτε σε κάποιο φορέα του υπουργείου παιδείας στον τόπο συμφερόντων τους. Αν και τα....
τελευταία χρόνια έχει γίνει προσπάθεια στο να υπάρξει διαφάνεια στη διαδικασία των αποσπάσεων, οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών εξακολουθούν να καλύπτονται από ένα “πέπλο” αδιαφάνειας και καχυποψίας.


Σε αντίθεση με τις μεταθέσεις, οι οποίες ανακοινώνονται από το υπουργείο μια φόρα το χρόνο σε ένα ενιαίο αρχείο, οι αποσπάσεις συνήθως ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξάμηνου κάθε έτους (Ιούλιος-Δεκέμβριος) μέσω ενός μεγάλου αριθμού αποφάσεων. Ως εκ τούτου, σημαντική πληροφορία αναφορικά με τις αποσπάσεις παραμένει κρυμμένη στην πληθώρα αρχείων (doc, pdf, excel) που αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου.



Η υπηρεσία @pospaseis (http://www.apospaseis.eu) έρχεται να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στο να ανακαλύψουν αυτή την κρυμμένη πληροφορία προσφέροντας τους μια μηχανή αναζήτησης πολλαπλών κριτηρίων που επιτρέπει την εύκολη πλοήγηση στην πληθώρα των αποφάσεων αποσπάσεων που αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου. Με τον τρόπο αυτό, ο επισκέπτης του @pospaseis μπορεί να “ανακαλύψει”, για παράδειγμα, πόσοι, ποιοι και τι ειδικότητας εκπαιδευτικοί αποσπάστηκαν σε συγκεκριμένο φορέα.



Το @pospaeis έχει διπλό στόχο. Ο πρώτος είναι το να αποτελέσει ένα εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού που θα τον διευκολύνει στο να επιλέξει το φορέα ή την περιοχή (ΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΠΕ) που θα αιτηθεί απόσπαση. Ο δεύτερος αφορά τη διαφάνεια στη διαδικασία των αποσπάσεων.



Μέχρι στιγμής, το @pospaseis φιλοξενεί τις αποφάσεις που υπογράφηκαν από τους εκάστοτε υπουργούς τα τελευταία τρία σχολικά έτη (2012-13, 2013-14 και 2014-15). Στόχος αποτελεί τη διεύρυνση αυτού του διαστήματος σε παλιότερα έτη.

 Ο Δημιουργός του @pospaseis

Στέφανος Ουγιάρογλου



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)