Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Β' ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛ-ΝΙΑΣ (24-09-2014)

ΡΑΣ : Ριζοσπαστικη Αντιμνημονιακή Συσπείρωση
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 24-09-2014
A.
Πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων
Ανατροπή του Μαύρου Μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ
Διαγραφή του χρέους - Κατάργηση των Μνημονίων - Έξοδος από ΕΕ και ευρώ
Μάχη ενάντια στο φασισμό, τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό
Επαναφέρουμε το σύνολο των αιτημάτων που αποφασίστηκαν στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ καθώς και τις πρόσφατες Γεν. Συνελεύσεις των προέδρων των ΕΛΜΕ. Πιο συγκεκριμένα καταθέτουμε σαν αιχμές τα παρακάτω:


·  Ριζική αύξηση του προϋπολογισμού για την παιδεία ώστε να διασφαλιστεί σχολείο σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και κάθε χωριό, με τις αναγκαίες υποδομές, αναλώσιμα και δωρεάν βιβλία. Κατηγορηματικό όχι σε συγχωνεύσεις-κλεισίματα σχολείων

·  Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας από το μισθό μας. Τώρα επαναφορά του μισθού του πρωτοδιόριστου στα επίπεδα του 2009. Καμιά περικοπή σε συντάξεις και εφάπαξ, πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας.

·  Επαναφορά του διδακτικού ωραρίου μας στην προ του 2013 κατάσταση.

·  Να καταργηθεί όλο το αυταρχικό – αντιδραστικό πλαίσιο της αξιολόγησης. Να καταργηθούν όλοι οι σχετικοί νόμοι και ο νόμος για το Μισθολόγιο. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη για όλους τους εργαζομένους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Να καταργηθεί το αντιδημοκρατικό πειθαρχικό δίκαιο.

·  Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα, με βάση την προϋπηρεσία (η οποία πρέπει να προσμετρηθεί στο σύνολό της από το 2010) και την ημερομηνία λήψης πτυχίου, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατοχύρωση της προϋπηρεσίας, ώστε να οδηγεί σε διορισμό.

·  Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει. Να επιστρέψουν πίσω όλοι συνάδελφοί μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

·  Οργανικές θέσεις για όλους με διατήρηση των δικαιωμάτων που κατοχυρώνει το Σύνταγμα και ο διορισμός. Όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές με κριτήρια, μόρια, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Τα πάντα στη δημοσιότητα! Σύλλογος διδασκόντων με ουσιαστικές αρμοδιότητες και συλλογικό όργανο διοίκησης του σχολείου.

·  Όχι στην κατεδάφιση της Δημόσιας Παιδείας. Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 4186/13 για το «νέο σχολείο» και όλο το μνημονιακό νομοθετικό οπλοστάσιο. Αγωνιζόμαστε για πραγματικά Ενιαία 12χρονη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση (Σχολείο) για όλους.

·  Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση με διέξοδο (ποσοστό) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πλήρης επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.  

·   Συγκρότηση τμημάτων: 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στην κατεύθυνση και για κάθε 10 μαθητές δύο εκπαιδευτικοί στα εργαστηριακά μαθήματα (Ε).

·  Καμία ειδικότητα και κλάδος χωρίς 1η ανάθεση, όπου το σύνολο των αναθέσεων να καλύπτει κάθε φορά τον απαιτούμενο αριθμό διδακτικών ωρών για την διασφάλιση της οργανικής θέσης.

·  Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια – Κοινωνική Ασφάλιση είναι λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπισή τους.

·  Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών μας ελευθεριών και δικαιωμάτων. Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις αγωνιστών εκπαιδευτικών - συνδικαλιστών.


B.

Πρόταση για το Πρόγραμμα δράσης

Προτείνουμε στον κλάδο, τις Ομοσπονδίες και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του δημοσίου και την ΑΔΕΔΥ:

·         Αγώνας διαρκείας ενιαίος, παρατεταμένος, ανυποχώρητος, πολύμορφος και αποφασιστικός (με 48ωρες ή τριήμερες ή 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες) με Γενικές Συνελεύσεις που θα καθορίζουν ανάλογα με τις εξελίξεις την έκβαση του αγώνα. Ο απεργιακός αγώνας να ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβρη και η συνέχεια θα τεθεί για έγκριση σε νέες Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου. Η συγκεκριμενοποίηση της μορφής πάλης των 48ωρων ή τριήμερων ή 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών να γίνει μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων με τα σωματεία. Η προετοιμασία της στηρίζεται σε πλατιά ενημερωτική εξόρμηση σε εκπαίδευση και κοινωνία και σε καλά οργανωμένα συλλαλητήρια.

·         Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 5 Οκτώβρη, μέρα του εκπαιδευτικού, με συλλαλητήριo  απευθυνόμενοι σε μαθητές, γονείς, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία.

·         Στοχεύουμε και επιδιώκουμε ο αγώνας μας να πάρει πανεκπαιδευτικά, πανδημοσιοϋπαλληλικά και πανεργατικά χαρακτηριστικά. Στηρίζουμε και υλοποιούμε μέσω και του συντονισμού των ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων αυτό το πρόγραμμα δράσης. Συμμετέχουμε στην αποχή – απεργία που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ σε όλο το δημόσιο και καλύπτει και την εκπαίδευση για να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση, σαν αγωνιστικό που ανοίγει το δρόμο για την κλιμάκωση αποφασιστικού χαρακτήρα. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και αυτά των ΕΛΜΕ το επόμενο διάστημα πριν και μετά τις Γ. Σ. παίρνουν μέτρα και  πρωτοβουλίες αγωνιστικού συντονισμού με όλες τις ομοσπονδίες και τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου τομέα και γενικότερα.

 Γ'

Πρόσκληση σε πανεκπαιδευτική συνάντηση συντονισμού αρχικά της Δυτικής Ελλάδας



 Το  Δ. Σ. της ΕΛΜΕ, εκτιμώντας τη δραματική κατάσταση, που διαμορφώνεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από την ασκούμενη πολιτική και την προφανή ανάγκη συντονισμού των εκπαιδευτικών φορέων για την αντιμετώπισή της, οργανώνουν ανοιχτές συναντήσεις μέχρι τέλους του μήνα στις έδρες των Καλλικρατικών Δήμων της περιοχής μας



Απευθυνόμαστε στις ΕΛΜΕ της Δυτικής Ελλάδας, τους διδασκαλικούς συλλόγους, τις ενώσεις, τις ομοσπονδίες και συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους, το συντονιστικό των καθηγητών σε διαθεσιμότητα, καθώς και στους συναδέλφους και τους καλούμε να πάρουν  μέρος στη συνάντηση συντονισμού των εκπαιδευτικών σωματείων και άλλων εκπαιδευτικών φορέων. 

Στη συνάντηση προτείνουμε να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων που αφορούν την ουσιαστική λειτουργία του σχολείου (κενά, μεταφορά μαθητών, υποχρηματοδότηση, τον υποσιτισμό των μαθητών, στήριξη ειδικών κατηγοριών οικογενειών-μαθητών με τη παρέμβασή μας στις περικοπές ρεύματος, νερού, υποσιτισμού, κ.α.) την αξιολόγηση – μηχανισμό απόλυσης, καθώς και για άλλα  ζητήματα που θα προταθούν. Ακόμη να συζητήσουμε  την αξιοποίηση της 5 Οκτωβρίου, ημέρα αφιερωμένη παγκόσμια για τον εκπαιδευτικό, για την  οργάνωση κινητοποίησης, να συζητήσουμε και για άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες που πρέπει να οργανώσουμε,  καθώς και για την υλοποίηση των αποφάσεων των ΕΛΜΕ, των Διδασκαλικών Συλλόγων Π.Ε., της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.

Τελικός μας στόχος η διαμόρφωση ενός ανεξάρτητου κινηματικού παλλαϊκού πόλου αντίστασης και ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις υλοποιούν.



Αγρίνιο 23-9-2014



Από τη ΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)