Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Από τη συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Παιδείας

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 3230073 – 3221255
FAX: 210 3311338
email: olme@otenet.gr                Αθήνα, 21/2/14

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
από τη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας
            Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπ. Παιδείας συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και του Συντονιστικού των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπ. Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο.
            Απαιτήσαμε από τον Υπουργό: Να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες θεσμοθετήσεις και προκηρύξεις θέσεων. Παραδώσαμε επίσης το υπόμνημά μας (20/2/14) με τις προτάσεις της ΟΛΜΕ για το θέμα. 
            Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε τα εξής:

-          Θα γίνουν δύο νέες προκηρύξεις θέσεων τις επόμενες ημέρες. Η μία θα αφορά 180 θέσεις για εκπαιδευτικούς που έχουν δεύτερα πτυχία (όλων των ειδικοτήτων). Η άλλη θα αφορά 200 θέσεις για το Υπ. Υγείας για εκπαιδευτικούς νοσηλευτικής και μαιευτικής.
Οι προκηρύξεις αυτές θα εγκριθούν εντός των ημερών από το τριμελές συμβούλιο του Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης.
-          Για τις θέσεις σε ΙΕΚ – ΣΕΚ που έχουν θεσμοθετηθεί με τους νόμους 4186/13 και 4235/14 (125 Διοικητικές και 200 Εκπαιδευτικές) και που μέχρι σήμερα δεν έχουν προκηρυχθεί, δεν υπάρχει απόφαση – έγκριση για την προκήρυξή τους από το Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης.

Με βάση τα παραπάνω, εκτιμούμε τα εξής: παρά το γεγονός ότι γίνεται ένα βήμα στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων του κλάδου όλη την προηγούμενη περίοδο (εφόσον γίνουν οι σχετικές προκηρύξεις που σήμερα μας ανακοινώθηκαν), παραμένει σοβαρός ο κίνδυνος για απολύσεις πάνω από 200 εκπαιδευτικών. Επίσης, είναι σαφές ότι δεν ικανοποιείται το αίτημά μας για τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών σε εκπαιδευτικές δομές του Υπ. Παιδείας με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται (αλλαγή επαγγέλματος, υποβιβασμός κατηγορίας).
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να μην υπάρξει καμία απόλυση εκπαιδευτικού στις 22 Μάρτη 2014, για να επανέλθουν όλοι οι τομείς της ΤΕΕ που καταργήθηκαν.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ
ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ


ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)