Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Η τακτική της τεχνητής καταστροφής

Η Ελληνική κυβέρνηση συμπεριφέρεται όπως ο κατακτητής που αποχωρεί από τα κατεχόμενα εδάφη
του system failure
Καθώς πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι οι μέρες της κυβέρνησης είναι μετρημένες. Το σύστημα βρίσκεται σε συναγερμό και προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να προετοιμάσει το έδαφος, ώστε να έχει και πάλι τον πρώτο λόγο, όταν αλλάξουν πλήρως οι συσχετισμοί δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Τα σενάρια για πιθανές τριπλές εκλογές τον Μάιο πολλαπλασιάζονται και..... αναμένεται ότι η κυβέρνηση θα θελήσει να επιταχύνει την εφαρμογή νέων σκληρών μέτρων, ώστε το Ελληνικό πείραμα να ολοκληρωθεί με την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία και να μεταφερθεί στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν πείθει πλέον για τις προθέσεις της αλλά και για την αποτελεσματικότητα της, καθώς η καθημερινότητα για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών γίνεται όλο και πιο σκληρή, αλλά ακόμα και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν την πραγματικότητα, όπως παραδέχθηκε ουσιαστικά ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς σε πρόσφατες δηλώσεις του, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ.

Η Ελληνική κυβέρνηση, δρώντας για λογαριασμό της παγκόσμιας νεοφιλελεύθερης δικτατορίας στην οποία ανήκει βέβαια και το εγχώριο τραπεζομιντιακό κατεστημένο, εφαρμόζει την τακτική του κατακτητή που παραδίδει καμένη γη όταν αποχωρεί από τα κατεχόμενα εδάφη. Από την τακτική του εκφυλισμού και της υποβάθμισης, περνάει γρήγορα στην τακτική της τεχνητής καταστροφής.

Ο στόχος είναι πολλαπλός: Εκτός από την εφαρμογή των επιθυμητών συνθηκών υπέρ του νεοφιλελεύθερου δόγματος, μια κατεστραμμένη οικονομία και ένα διαλυμένο κράτος θα φέρουν τεράστιες δυσκολίες στις αντιμνημονιακές δυνάμεις που θα κληθούν, ενδεχομένως, να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, με επικεφαλής, όπως δείχνουν τα πράγματα, τον ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό τον τρόπο, η νεοφιλελεύθερη δικτατορία, χρησιμοποιώντας την κυβέρνηση, προσπαθεί να προετοιμάσει το έδαφος, έτσι ώστε, οι επόμενοι που θα αναλάβουν να έχουν ελάχιστα περιθώρια ελιγμών και να συρθούν σε διαπραγματεύσεις και συμβιβασμούς που να ευνοούν, έστω και καθυστερημένα, την ολοκλήρωση του πειράματος.

Προς το παρόν, αναμένεται μια κλιμάκωση της προπαγάνδας και των επιχειρήσεων προβοκάτσιας από το συστημικό κατεστημένο, το οποίο έχει όλα τα μέσα στη διάθεσή του. Επιχειρήσεις οι οποίες θα πολλαπλασιαστούν δραματικά, σε περίπτωση που μια πιθανή αντιμνημονιακή κυβέρνηση συνασπισμού θελήσει να προβάλει σθεναρή αντίσταση, με στόχο την αποσταθεροποίηση της και την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκαθήλωση της.

Σε μια τέτοια περίπτωση, το κεντρικό επιχείρημα της συστημικής προπαγάνδας, θα είναι ότι, η νέα κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα και ότι αυτή είναι που έχει καταστρέψει τη χώρα, και αυτός είναι ένας άλλος λόγος που η κυβέρνηση Σαμαρά θέλει τώρα, αποχωρώντας, να παραδώσει καμένη γη.

Ήδη προετοιμάζεται η αντικατάσταση ανεπιθύμητων κυβερνήσεων με φιλοσυστημικές κυβερνήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν "μετριοπαθείς" σχηματισμοί τύπου "Κίνηση των 58”, και έτσι, σε περίπτωση που έχουμε και εθνικές εκλογές τον Μάιο, θα έχουμε και μια πιθανή θυσία Βενιζέλου, έτσι ώστε η νεοφιλελεύθερη Δεξιά να απορροφήσει τα εναπομείναντα κομμάτια και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και να συσπειρώσει όσο το δυνατόν τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Δεξιάς, προσφέροντας ένα αίσθημα απόδοσης δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα, η απόδραση Ξηρού είναι βούτυρο στο ψωμί του συστήματος, προκειμένου να σχεδιάσει νέες επιχειρήσεις προβοκάτσιας.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο φαίνεται ότι υπάρχει μια τάση σιωπηλής υποβάθμισης των επερχόμενων ευρωεκλογών, καθώς οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, φοβούνται τώρα ότι αυτές θα αναδείξουν δυνάμεις αντίθετες με τις επιταγές της σχηματιζόμενης νεοφιλελεύθερης Ευρωπαϊκής οικονομικής αυτοκρατορίας που οι ίδιοι διάλεξαν να υπηρετήσουν πιστά, θυσιάζοντας τις διαχρονικές Ευρωπαϊκές αξίες στο βωμό των τραπεζών και των αγορών.

Μια πιθανή μαζική άνοδος των κομμάτων της Αριστεράς, αλλά και της πατριωτικής Δεξιάς, θα σημάνει συναγερμό στα επιτελεία των γραφειοκρατών που θέλουν να επεκτείνουν το πείραμα, σε πρώτη φάση, σε ολόκληρη την ευρωζώνη.


Σχετικά άρθρα:




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)