Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η αθώωση των 9 διωκόμενων σήμερα στα Χανιά

Η αθώωση των 9 διωκόμενων σήμερα στα Χανιά, αποτελεί μια μικρή νίκη στον αγώνα ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων, των μορφών πάλης και των αγωνιστών.
Επιτεύχθηκε χάρη στην κινητοποίηση, την αλληλεγγύη και τη στήριξη σωματείων, κοινωνικών και πολιτικών χώρων, αγωνιστών/στριών. Η αλληλεγγύη...
εκδηλώθηκε με πολλούς τρόπους. Με 149 ψηφίσματα, με 2100 υπογραφές, με 2 συγκεντρώσεις στα δικαστήρια και 1 πορεία δεκάδων αλληλέγγυων, με μάρτυρες πολιτικής υπεράσπισης από την ΑΔΕΔΥ τον Π. Αντωνόπουλο, την ΟΛΜΕ τον Π. Χαραμή, τη ΔΟΕ τον Δ. Πολυχρονιάδη, τα πρωτοβάθμια σωματεία, την κ Βαγιωνάκη και τον κ. Πολάκη, με την κινητοποίηση και την οικονομική στήριξη της ΕΛΜΕ και του Συλ. Δασκάλων & Νηπιαγωγών, με τη δημοσιότητα που έδωσαν με άρθρα και συνεντεύξεις τύπου σύντροφοι, διωκόμενοι και σωματεία.
Σήμερα χαιρόμαστε γι αυτή τη νίκη.
Όμως κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπετε. Με την ίδια ένταση και πάθος θα πρέπει να βαδίσουμε στους δρόμους το επόμενο διάστημα, ώστε να ανατρέψουμε το αντιδραστικό πλαίσιο το οποίο χτίστηκε για την αντιμετώπιση του εχθρού λαού που απεργεί, διεκδικεί - αγωνίζεται, αλλά και την οριστική παύση αντίστοιχων διώξεων αγωνιστών που εκκρεμούν.
Venceremos!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)